Werkwijze


Eerste intakegesprek

Voordat het persoonlijke behandeltraject van start gaat, zal een intake gesprek ingepland worden. Dit is een oriënterend gesprek met onze gediplomeerde specialist. In dit gesprek wordt uw vragen en uw verwachten duidelijk in kaart gebracht. U krijgt een objectief advies over de behandelingsmogelijkheden. Tevens informeren wij hoe de Diode ICE laser werkt en wat de voorwaarden zijn van een behandeling in onze kliniek. Dit gesprek duurt ± 20 minuten en is vrijblijvend. Er zijn geen kosten aan dit gesprek verbonden.

De behandeling

De onderstaande procedure zal ook tijdens het intake gesprek in kaart worden gebracht. 

 

1. Voor de behandeling

 • Op de dag van de behandeling dient het te behandelen gebied geschoren en schoon te zijn. Scheer het te behandelen gebied 24-48 uur voor de behandeling. 
 • Op de behandeldag het gebied dat onthaard moet worden vrij houden van make-up of andere cosmetica. Of vermeld dat u make-up heeft gebruikt.
 • Trek geen donkere lingerie aan (in verband met hoge mate van lichtabsorptie), maar witte lingerie.
 • Trek makkelijk zittende kleding aan. Zo voorkomt u eventuele schuring op de behandelde gebieden.
 • Vanaf zes weken voorafgaand aan de eerste behandeling de haren niet meer bleken en/of verwijderen met hars, Epilady of door middel van epileren. Voor de behandeling is het noodzakelijk dat de haareinden aanwezig zijn in de haarwortel. Scheren of knippen mag wel, evenals het gebruik van een ontharingscrème.
 • Vanaf een week voorafgaand aan de eerste behandeling niet meer zonnen of onder de zonnebank en/of geen zelfbruiningsmiddelen meer gebruiken. Dit ter voorkoming van onnodig risico op pigmentverschuivingen. Bescherm de huid met een zonbescherming met een factor van ten minste 30.

 

2. Tijdens de behandeling

De specialist zal de behandeling uitvoeren. De behandeling begint met een inspectie van de huid en de haren, hierop zullen de instellingen aangepast worden voor een optimaal resultaat. De specialist zal een verkoelende gel aanbrengen op uw huid, deze gel zorgt voor een goede geleiding van onze Diode ICE Laser en heeft tegelijkertijd ook een verkoelende werking. De puls geeft een korte warmte sensatie, die direct weer verdwijnt.  Dankzij het koelsysteem in de laser wordt de huid direct gekoeld en is de behandeling vrijwel pijnloos. Er kan na de behandeling een lichte zwelling ontstaan en de huid kan wat rood en gevoelig zijn. Dit verdwijnt na enkele uren tot een dag.

 

3. Na de behandeling

 • Na de behandeling kunt u meteen weer de dagelijkse activiteiten hervatten.
 • Wij adviseren om niet te plukken of trekken aan de haartjes, deze zullen vanzelf uit vallen.
 • Nieuwe haargroei mag worden afgeschoren of geknipt. Het gebruik van ontharings- crème mag pas na twee weken. U mag niet harsen, epileren of een Epilady gebruiken.
 • Vermijd zoveel als mogelijk overmatige zon op het behandelde gebied. Gebruik ook nu nog een sunblock met hoge beschermingsfactor.
 • Een tip is veel water drinken. Dit helpt het lymfesysteem om de vernietigde haarfollikels op te ruimen.
 • Na de behandeling 48uur niet zwemmen, geen gebruik maken van whirlpool en/of sauna. U mag wel douchen, maar niet te heet. De huid moet tot rust komen.
 • Zijn de oksels behandeld, gebruik dan de eerste 2 dagen geen deodorant.
 • Nooit krabben of wrijven, ook de dagen volgend op de behandeling niet. Hierdoor kunnen onnodig korstjes ontstaan, die kunnen leiden tot pigmentverschuivingen of littekens.
 • Niet in de zon of onder de zonnebank en/of geen zelfbruiningsmiddelen gebruiken. De huid moet zo veel als mogelijk de natuurlijke kleur behouden, zodat het risico op (tijdelijke) pigmentverschuivingen wordt beperkt en de behandeling steeds onder  gelijkwaardige condities kan plaatsvinden.
 • Bij ontharen van de benen kan na de behandeling de huid eventueel gaan jeuken. Als de huid tot rust is gekomen, kunt u hiervoor zeer voorzichtig een licht scrubmiddel gebruiken om de haarresten te verwijderen. Dit helpt tegen de eventuele jeuk. Nooit krabben!

Meer informatie?

Wilt u meer weten over onze laserbehandeling? Neem dan contact op met Nude Laser Clinic in Hoofddorp via +31 6 14274060of bel voor een afspraak voor een geheel vrijblijvend intakegesprek.

Contact

Parallelweg 128-12A

Beverwijk 1948 NN

Telefoon +31 6 14274060

Email info@nudelaserclinic.nl